Overname: Prachtige hoeve met woonhuis en 5 vakantiewoningen

Pand ID 715
Soort Overname
Type Vakantiewoning
Land België
Stad/gemeente Visé-Richelle
Prijs €825,000
Bouwjaar Before 1970
Slaapkamers 11-15
Badkamers 6-10
Oppervlakte 990 m²
Restaurant No


beschrijving

Er zijn van die momenten dat dromen realiteit kunnen worden. Op 10 minuten rijden vanaf Maastricht in de Belgische gemeente Visé (Wezet) met het pittoreske dorpje Richelle is deze prachtige boerderijhoeve gelegen. Een uniek object met een zeer imposante historie met landheren en reikend tot 1500 met een gedeelte woonhuis en 5 vakantiewoningen onder de naam 'Hof van Aken' zoals het voormalige gerechtshof genoemd werd. Gelegen in het culinaire hart van Aken - Luik - Maastricht, maar evengoed middenin het prachtige Heuvelland met adembenemende vergezichten. Niet voor niets dan ook dat een diversiteit aan gasten van over de hele wereld hier graag komen voor rust, maar evengoed voor de prachtige omgeving. Thans wordt de hoeve gedeeltelijk met veel plezier uitgebaat door de huidige eigenaren Paul & Henriëtte. Toekomstplannen maken echter dat SmartProperty deze unieke locatie, gelegen aan Rue de la Vouée Juelta 43, 4600 Visé-Richelle in verkoop aanbiedt.

INDELING
Het bijzondere object dat sinds 2003 volledig en uitermate vakkundig werd gerenoveerd en gerestaureerd bestaat uit een gedeelte van een vierkantshoeve met royale boerderijwoning en 5 vakantiewoningen. De 5 vakantiewoningen tellen in totaal 22 bedden. Het overige gedeelte biedt ruimte aan het woonhuis van de huidige eigenaren en uitbaters gelegen in het originele woongedeelte van de hoeve met tuin en voormalige knechtenwoning met bakhuis. Het woonhuis is desgewenst nog te transformeren naar 3 extra vakantiewoningen.

WOONHUIS
Het onderkelderde woonhuis beschikt over een eigen tuin met idyllisch bakhuis dat nog regelmatig gebruikt wordt voor het bakken van broden en vlaaien. Hiernaast is er een bijkeuken, de living, de complete leefkeuken en de in originele staat herstelde Herrenzimmer. Het woonhuis heeft bovendien 3 slaapkamers en 2 badkamers.

BEGANE GROND
Vanaf de binnenplaats (325 m2) brengt de voordeur u naar de centrale entreehal (13 m2) van het woonhuis. Direct opvallend zijn de authentieke elementen zoals de prachtige tegelvloer met dambordmotief, de eikenhouten trap en de vakwerkmuren met originele balken. De entreehal brengt u naar de leefkeuken, het Herrenzimmer, naar de achterdeur naar de tuin en het souterrain

SOUTERAIN
Gedeeltelijk onder de woning is de gewelfkelder (54 m2) gelegen bestaande uit 2 delen.

HERRENZIMMER
De herenkamer (23 m2) doet thans dienst als kantoor met vergaderfaciliteit. In een ontwerp van de architect is hier de mogelijkheid om één extra vakantieappartement te realiseren.

LEEFKEUKEN
De gezellige doorzon leefkeuken (26,5 m2) eveneens voorzien van de doorgelegde tegelvloer met dambordmotief is ingericht met vaatwasser, oven, apothekerskast, koelkast met vriesgedeelte, elektrische kookplaat en afzuigkap. Diverse inbouwkasten zorgen voor volop opbergruimte. Naast het gedeelte voor de eettafel is er de allesbrander.

LIVING
De woonkamer (23 m2) van het woonhuis is gelegen in de voormalige gerechtskamer van de hoeve. Zichtbaar hier en behouden gebleven in het stucwerk is het originele wapen van het hof. De gezellig ingerichte kamer met houten vloer is voorzien van een allesbrander en heeft zicht op de achtertuin.

BIJKEUKEN
Naast de keuken is er de bijkeuken met het gastentoilet en een tweede opgang naar de verdieping. Naast een riante kastenwand voor volop opbergruimte is hier de aansluiting voor de wasmachine en toegang naar de tuin.

TUIN MET BAKHUIS
De aangelegde en omheinde tuin (250 m2) met diverse perken, gazon met zonneterras en carport behoort volledig bij het woonhuis. Er is een tuinhuis voor extra berging en een gedeelte moestuin en kippenweitje. De voormalige knechtenwoning met bakhuis (25m2) met verdieping is eveneens gerestaureerd. Voorheen verkochten de eigenaren hier streekproducten en thans wordt hier regelmatig brood, vlaai en pizza op ambachtelijke wijze bereid en gebakken. Achter de tuin zijn er 6 parkeerplaatsen (75 m2) behorende bij het object.

VERDIEPING
Op de verdieping komt u bij de eerste badkamer met douche (4,5 m2), toilet en wastafel. Er zijn hier 3 (36,5 m2, 20 m2 en 23 m2) slaapkamers gelegen en de tweede zeer ruime luxe badkamer (19 m2) met ligbad, wastafel en toilet. Twee mezzanines (10 m2 + 30 m2), bereikbaar via vaste trap, waarvan thans één als extra slaapruimte dienst doet en één als ruime berging.

VAKANTIEWONINGEN 1 t/m 4
Ook in de vakantiewoningen zijn de authentieke elementen van de historie van de hoeve terug te vinden. Zo zijn ook hier de authentieke plavuizen, de originele en goed gerestaureerde gemetselde bogenplafonds en de vakwerk muren behouden gebleven. Iedere vakantiewoning beschikt over een eigen ingang gelegen aan de binnenplaats met buitenterrassen. Er is een nette ingerichte woonkamer (varierend tussen 27 m2 en 33 m2) met open keuken. Op de verdieping zijn er steeds 2 slaapkamers en een badkamer met douche, toilet en wastafel. Elke 2 vakantiewoningen zijn via een binnendeur met elkaar verbonden waardoor men ook desgewenst groepen (tot 10 gasten) kan ontvangen hetgeen een meerwaarde is.

VAKANTIEWONING 5
Deze vakantiewoning beschikt over een aparte ingang via eigen tuin. Ook hier is er een woonkamer met open keuken. Op de verdieping zijn er 3 slaapkamers. Er is een badkamer met douche, toilet en wastafel.

EXTRA INFO 'HOF VAN AKEN'
Sinds 2018 is 'Hof van Aken' de samenwerking aangegaan met Belvilla waarmee een gedeelte van de werkzaamheden betreffende promotie, reservering en verhuur extern is gelegd. Dit leverde direct extra gasten en de awards 'Certificate of Hospitality' en 'Certificate of Excellence' met een '9' (schaal op 10) als gemiddelde klantbeoordeling.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Vermelde maten en oppervlakten zijn indicatief.

Meer info en foto's
http://www.smart-property.nl/nl/vastgoed/Vis--Wezet-B-Slim-investeren-en-genieten

hotel eigenschappen

♦  Tuin
♦  Speelruimte voor kinderen
♦  Open haard
♦  Linnenkamer
♦  Parking faciliteiten
♦  Internet in de kamers
♦  Terras
♦  Barbecueplaats
♦  Geluidsdichte muren
♦  Kelder
♦  Recreatie faciliteiten
♦  Veiligheidsysteem
♦  Privé woonst

Extra informatie

BIJZONDERHEDEN
- Uitstekende staat van renovatie en restauratie
- Inventaris van de vakantiewoningen blijft achter
- Instapklaar
- Exploitatie vakantiewoningen direct voort te zetten
- Website en bestaande reserveringen blijven achter
- Oorspronkelijk bouwjaar omstreeks 1575

Gegevens verkoper

Naam Sjoukje Potten-Richter
Tel +31438516188
Type Seller
Kantoor Bonderstraat 4

contact voor meer informatie en foto`s

Email *

Voornaam *

Familienaam *

Straat + Nummer *

Postcode *

Stad/gemeente *

Land *

Tel *

Bericht *panden in de kijker